flyer

flyer

Ulaz je slobodan

UZMI SA SOBOM OSOBNU ISKAZNICU,
I DVIJE KARTE PREUZMI NA ULAZU,
30 MINUTA PRIJE POĆETKA SVIRKE.
Kada: 19.05.2017. Lokacija: Zagreb Gdje točno: Pivana
 

Bend

Bend

Flyer su:

 

O Flyer-u

Flyer je prisutan na sceni mladih bendova od davne 1996. godine te sadašnju postavu čini pet članova. To su: Petra Geber - vokal, gitarist Ivan Dumalovski, basist Ivo Dunat, Željko Kožar na bubnjevima, te Mario Kovač na klavijaturama.

Stil? Pop, s primjesama drugih stilova glazbe. U srpnju 2003. snimaju demo album koji im osigurava pobjedu na festivalu demo bendova „IDEMO" u konkurenciji od 50 bendova. Nakon toga odlaze u Zenicu na „Heineken Music Fest" gdje osvajaju 50% nagrada u konkurenciji od preko 100 bendova iz cijele bivše Jugoslavije.

Također nastupaju na festivalu „Rock Otočec" sa svjetski priznatim bendovima poput grupe Stereo MC's. Isto tako vrijedi spomenuti „Zagreb Open Air Festival" gdje nastupaju stage-do-stagea s odličnom Morcheebom. Grupa je nastupala i u brojnim radio i TV emisijama.

U listopadu 2003. Flyer potpisuje ugovor sa izdavačkom kućom Croatia Records. Rezultati višemjesečne suradnje pokazuju se u travnju 2004. kada izlazi prvi singl „Stanica prema suncu" popraćena s video spotom. Pjesma je osvojila vrhove top lista većine Hrvatskih radio i televizijskih stanica. Krajem lipnja 2004. završeno je studijsko snimanje drugog singla „Želim najviše" kao i video spota za istu pjesmu. Uzimajući u obzir povratne informacije s festivala, od glasova publike kao i na radio listama, moglo bi se reci da glazba Flyera ima potencijala da pridobije zahtjevno slušateljstvo. Nakon obrade legendarne pjesme Josipe Lisac „O jednoj mladosti" na obostrano zadovoljstvo i suradnju, pjesma je bila najemitiranija u svim medijima u Hrvatskoj 2005. godine.

Na „petak 13." u svibnju iste godine Flyer izdaje album prvijenac „Epopeja", na kojemu se nalazi deset autorskih pjesama te vec spomenuta vokalna suradnja sa velikom pjevačicom Josipom Lisac. Paralelno uz album izdaje se i cetvrti singl popraćen i sa četvrtim spotom „Tko si ti", koji osvaja vrhove radijskih top lista.

Nastavlja se niz priznanja pa tako Flyer dobiva veliku nagradu „Zlatna Koogla" u kategoriji za najboljeg novog izvodaca 2004. Flyer je također proglašen za „Nadu godine" prema HR TOP 20 sustavu glasovanja, kao i za „Najboljeg novog izvođača" Otvorenog radija. Peti po redu singl s „Epopeje" jest balada „Tragovi u tragu" za koju je snimljen animirani spot koji je poslan na „Animafest" u Zagrebu. Spot je režirao mladi redatelj Tino Turk. Modni segment pokriven je suradnjom s mladim modnim dizajnericama modne kuće „Friends design", čije originalne i unikatne kreacije na svim većim nastupima nose pjevačice Flyera.

Priznati fotograf Damir Hoyka bio je zaslužan za vizualni identitet grupe na prvom albumu. Zbog želje da se postigne originalan i moderan zvuk, započeta je suradnja sa Samirom Kadribašicem ( Jinx, Headoneast) u čijoj se produkciji snimio drugi album.

Najavni singl drugog albuma pod nazivom „Iluzija" jest pjesma „Sve iza nas", za koju je snimljen spot u režiji Tomislava Brdanovića, koji je oborio rekorde emitiranja za 2006. godinu.

Ističe se suradnja sa svjetski poznatom brass sekcijom koju čine SID GAULD , ANDY ROSS i TREVOR MIRES (također su snimali - Incognito, Paul Weller, Tom Jones, Vanessa Mae, William Orbit, The Cure, Al Green, Eddie Reader, Dave Stewart, Mica Paris, Ray Charles, George Michael, Sinead O'Connor, Sting, Burt Bacharach, The Stranglers, Blur, Beyonce, Jay Z...) koja prati cijeli novi album Flyera. Dobro je napomenuti da su to isti ljudi koji na turnejama prate Stinga. Snimanje se odvijalo na dvije lokacije: HEADONEAST STUDIO I PRODUKCIJA, Zagreb i EASY ACCESS ORCHESTRA STUDIO, London. Za vizualni identitet drugog albuma Flyera brine se Igor C.C. Kelčec, jedan od najvećih dizajnera u Hrvatskoj.

Uz puno live nastupa, rada na zvuku, slici, modi, fotografiji - Flyer se nastavlja.....

 

vrh povratak

NADOLAZEĆI KONCERT:

Kada: 19.05.2017.

Lokacija: Zagreb

Gdje točno: Pivana

POSLJEDNJA GALERIJA:
pogledaj galeriju ...galerija
POSLUŠAJ:
Flyer player
 
POWERED BY:
pepsi
sponzori
nivas
otvoreni
iskon
index
cmc
croatia-records
hidrosan
cheek
dopprodukcija
She